Laat jouw ware licht schijnen

Velen van ons zijn opgegroeid in omgevingen waarin we moesten overleven, waar we misschien onbewust teveel verantwoordelijkheid op ons namen, deden we wat ons verteld werd. Om erbij te horen, zoekend naar een plek of omdat het niet anders kon.

Lees meer »

Systemisch kijken

Een coachee gaf aan dat ze het gevoel heeft soms eenzaam te zijn. We maken cirkels. Jij staat in het midden. Wie mag dicht bij jou staan en wie staat wat verder? En als je bepaalde personen in de cirkel zet zoals familie en vrienden, komen er steeds mensen in de cirkels erbij.

Lees meer »

Ik zat even na te denken...

Ik zat even na te denken over de afgelopen maanden.... en hoe prachtig het is dat zowel kleine als grote mensen, op hun eigen manier, hele mooie stappen hebben gezet in en buiten de praktijk.

Lees meer »

Kwetsbaarheid

Vanochtend om 09:00 uur zat ik klaar voor een content sessie georganiseerd door @marlouaarding. Met een lekker bakkie koffie en met pen en papier.Ik had er echt zin in want mijn intentie is om mezelf te ontwikkelen in content schrijven voor social media

Lees meer »

Je bent het waard

Verbinding daar waar we zo op zoek naar zijn. Op je werk, in (vriendschappelijke) relaties, in je familie of... We willen gezien, gehoord en gewaardeerd worden want verbinding geeft ons een doel en ons leven zin.

Lees meer »

Hoe mijn dag begon!

Graag wil ik iets met je delen want vanochtend maakte ik iets mee en dat wil ik je graag vertellen. Dit soort momenten heb ik niet vaak meer maar vanochtend gebeurde het wel.

Lees meer »

Laatste werkdag!

Vorige week was mijn laatste week op het kinderdagverblijf waar ik heb gewerkt.  Twee maanden leefde ik er naar toe en ineens was het zover! De laatste werkdagen stonden in het teken van afronden, afscheid nemen en dankbaar zijn voor alle lessen, leermomenten en voor de verbinding.

Lees meer »

Emoties

Het tonen van je emoties getuigt van kracht. Je toont namelijk hoe jij je voelt. Onbewust moedig je de anderen hiermee aan om ook zichzelf te kunnen en durven te zijn.

Lees meer »

Grenzen stellen

Toen ik nog op school zat hadden we geen speciale lessen in sociaal-emotionele ontwikkeling, ik weet alleen dat ik het onwijs moeilijk vond om mijn grenzen aan te geven in het dagelijkse leven.

Lees meer »