OVER MIJ

Wat leuk dat je nieuwsgierig bent naar mij!

 

Ik ben Tanja en geboren in 1985 in Almelo. Samen met mijn ouders, mijn zus en twee broertjes ben ik daar opgegroeid.  In 2017 ben ik getrouwd met mijn man die ik in 2014 heb ontmoet en voor de liefde ben ik verhuisd naar het gezellige Meppel.

 

Als kind  liep ik al tegen aan dat mensen en de omgeving veel in het hoofd zitten en niet kunnen zakken naar hun gevoelens. De wereld voelde voor mij hard. 

Vroeger was er eerlijk gezegd ook niet veel ruimte om over je gevoelens te praten, dat werd gewoon niet gedaan. Je ging door om te overleven en gevoelens werden weggestopt. Generaties op generaties wordt dat misschien wel doorgegeven.  Maar ook in de huidige maatschappij zie ik nog steeds bij personen en zelfs in organisaties dat we teveel vanuit het denken, over analyseren, angsten, controleren, piekeren leven, eigenlijk  teveel in het hoofd leven.

Ik vind dat we veel meer naar ons hart mogen gaan. Dat we in contact mogen komen met onze gevoelens en dat het oké is om ze ook te mogen uiten. Want de wereld is tegenwoordig harD en er mag meer kwetsbaarheid en zachtheid in komen.  

 

Ook ik heb te maken gehad met onbalans in mijn hoofd en hart: belemmerende gedachten, piekeren, overtuigingen die ik mijzelf heb aangeleerd en wat onderzocht mocht worden.  Ik kende mijn eigen behoeftes niet en ging voorbij aan mijn eigen gevoelens. Daar ben ik uiteindelijk mee aan de slag gegaan.

Het is heel bevrijdend om meer in je kracht te komen te staan en je niet laten leiden door  belemmerende gedachten of leven in je hoofd. Want vroeger als kind/puber dacht ik dat ik te gevoelig, te enthousiast en teveel was. Als je een gevoelsmens bent is het heel moeilijk overeind te staan in de wereld waar dat eigenlijk niet mogelijk is. Dat is erg lastig. 

Door deze gedachten en ervaringen hield ik mezelf figuurlijk heel erg klein. Daardoor bleven mijn gevoelens en verhalen heel erg steken in mijn hart en keel.

 

Mijn missie is dan ook om bij jou het balans tussen hoofd en hart te creëren. 

 

Wat ik sinds de middelbare school heb ervaren is dat mijn coachende rol steeds naar voren kwam. Tijdens gesprekken, in het werkveld. Mensen worden gezien en gehoord en er wordt zonder oordeel gekeken. Ik merkte dat ik daar verder wilde ontwikkelen en uiteindelijk een eigen praktijk wilde starten met de gedachte om nog meer vanuit mijn eigen hart te werken. Daarom ben ik in 2022 gestart met de opleiding kindercoaching en heb ik deze succesvol afgerond. In 2024 ben ik begonnen met de training systemisch coachen.  Ik vind het heel interessant om te ontdekken waarom doen we de dingen die we doen, waar ligt de onrust en wat zijn de onderliggende dynamieken. 

 

Wil jij ook meer balans voelen tussen hoofd en hart? Weet dat je welkom bent.

 

Nog een paar leuke weetjes over mij?

Ik lees graag van alles en nog wat, heerlijk ontspannen en wegdromen in een verhaal. Pak ik regelmatig mijn schilderspullen erbij en ben ik graag creatief bezig. Samen met mijn man geocachen wij regelmatig en zijn we daardoor ook lekker veel buiten. Bordspelletjes spelen, gezellig samenzijn daar word ik ook erg blij van.

 

Wil je meer weten..

Volg mij ook op Instagram. Daar deel ik meer informatie, wat mij bezig houdt en kom je ook meer over mij te weten. 

 

Lieve groetjes,

Tanja