Geloof jij je gedachten?

Ons brein, waar het denken afspeelt en waaronder ook patronen en overtuigingen ontstaan.

 

Iedereen gaat anders om met een gebeurtenis. Ieder mens en kind doet ervaringen op in het leven en we hebben onze eigen herinneringen. En bij deze levenservaringen horen bepaalde gedachten en emoties.

 

Gedachten die jou ook kunnen beïnvloeden en als een bepaalde gedachten vaak genoeg terug komt ontwikkelt zich dit tot een bepaald patroon en als je ze lang genoeg denkt ontstaan er vanzelf overtuigingen.

 

Denk bijvoorbeeld aan: ik ben niet goed genoeg, niemand ziet mij staan, ik heb niks in te brengen. Niemand kijkt na mij, ik ben niet slim, ik ben onzeker, andere laten mij in de steek.

 

Negatief denken heeft invloed op jezelf maar zeker ook over jezelf. Het heeft invloed op je welbevinden, lichaam, prestaties, gedrag en zelfbeeld.

 

Want wanneer onze energie veelal in het hoofd actief is, verliezen we de verbinding met ons lichaam. Leef je veel in je hoofd dan is het moeilijker om te voelen wat jouw hart te vertellen heeft en vanuit het hart te leven.

 

Het helpt om je gedachten te onderzoeken en deze kritisch te bekijken. Door inzicht te krijgen in je eigen denkwijze zal je ontdekken dat je de manier waarop je denkt en de betekenis die je geeft aan je gedachten kunt veranderen.

Als je bewust wordt van je gedachten kan je ze (positief) beïnvloeden of loslaten. Dan kan je kiezen wat je echt wilt!

 

Eigenlijk zijn onze gedachten niet perse verkeerd het is de waarde die wij er zelf aan hangen. Dat we op een gegeven moment onze eigen gedachten zijn geloven. Wat geloof jij en is dat waar?

 

Probeer thuis alvast te oefenen met het maken van positieve gedachten. Richt je op het positieve en herhaal dit regelmatig.

Ontwikkel meer zelfliefde door ook liefdevol en  aardig tegen jezelf te praten. Hoe streng zijn we wel niet voor ons zelf.  Geef jezelf positieve liefde en aandacht.

 

Lieve groetjes Tanja

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.