Effect van (familie)opstellingen

Aankomende zaterdag ga ik starten met de training systemisch coachen.

Je ziet mijn gezicht niet maar ooh wat heb ik er heel veel zin in en ik word er meteen blij van als ik er aan denk. Er valt zoveel over te vertellen dat het niet gaat lukken in 1 post.

Maar kan je wel even meenemen wat het mij heeft gebracht.

Door de kindercoachopleiding ben ik in contact gekomen met (familie)opstellingen en systemisch werken. Ik heb er heel veel passie en interesse in ontwikkeld. Ik heb ook meerdere malen deelgenomen aan familieopstelling met representanten.

Voor wie het nog onbekend is. Opstellingen laten verborgen dynamieken in de familie zien. Je krijgt beter grip op dingen die zich afspelen onder de oppervlakte.

Mede omdat ik zelf heb ervaren dat opstellingen mij heel erg heeft geholpen om inzicht te krijgen, om mijn plek in mijn familiesysteem in te nemen. Maar ook voor al mijn broers en zussen, geboren of niet geboren.

Jouw plek is de positie waar je het krachtigst bent, waar het stroomt. Ik ervaarde meer verbinding met mezelf en met mijn familie.
De uitwerking was dan ook, sta ik ook dan op mijn eigen plek in de organisatie? (uhm nee, dat stond ik ook niet).
Ik herkende patronen die ik had ontwikkeld in mijn familiesysteem en die ik ook doorzette in mijn vorige werkvelden. #reddersrol. Verantwoordelijkheden en zorgen op mij nemen die niet bij mij horen.

Het heeft ook inzicht gegeven in mijn eigen gedrag en dat van mensen om mij heen.
Belemmerde patronen/oordelen, herkennen en loslaten.
Vooral loslaten wat van de ander is en aankijken wat van mij is.

Patronen van een paar generaties terug die doorwerken op nu, want hoe je gedraagt en welke keuzes je maakt, wordt door een groot deel ook bepaald door de familie waar je bent opgegroeid.

Daardoor kreeg ik meer begrip voor mijn (voor)ouders. De lasten die ze droegen en vooral dat ze moest overleven.
Ze hebben gegeven wat ze konden geven. Met zachte ogen kan ik kijken naar mijn ouders. Het mooiste wat ze mij hebben gegeven is mijn leven.

Door mijn ouders ben ik geboren en ben ik hier, precies waar ik moet zijn.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.