Emoties

Het tonen van je emoties getuigt van kracht. Je toont namelijk hoe jij je voelt. Onbewust moedig je de anderen hiermee aan om ook zichzelf te kunnen en durven te zijn.

Er is moed voor nodig voor het laten zien hoe jij je werkelijk voelt!

Het maakt je sterker en je ervaart meer geluk en flow. Hoe mooi is het om te zien als mensen in hun kracht staan!

Alleen is het vaak niet zo eenvoudig! Emoties zijn best ingewikkeld om ze uit elkaar te halen en sowieso om erover te praten. Want heb je bijvoorbeeld geleerd dat het uiten van je emoties niet oke is. Verontschuldig je vaak als je wel je emoties toont? Druk je pijnlijke gevoelens weg of negeer je het?
Wist je dat emoties die niet verwerkt worden zitten opgeslagen in je lichaam. Heb je dan last van hoofdpijn, buikpijn of voel je het ergens anders in je lichaam? Dit zorgt namelijk voor onrust en je zit in je overlevingsstand.

Soms is het ook allemaal even teveel! Dan voel je zoveel! De bekende emmer loopt over en je bent niet meer te stoppen! Je voelt je radeloos en je weet niet hoe je er mee om moet gaan.

Lieve jij,
Wees ervan bewust dat jij je emoties niet bent. Emoties kunnen je gedachten kleuren en die vormen dan jouw werkelijkheid. Hoe jij erover denkt en hoe jij ermee omgaat.
Het lucht dus enorm op als je je emoties uit. Het maakt letterlijk ruimte en je voelt meestal wel fijner!
Emoties kunnen beter stromen....

Kom je er even niet uit en heb je hulp nodig of je kind bij het bewustworden van je emoties? Neem dan contact op voor het maken van een afspraak.

Lieve groetjes,
Tanja

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.