Laat jouw ware licht schijnen

Velen van ons zijn opgegroeid in omgevingen waarin we moesten overleven, waar we misschien onbewust teveel verantwoordelijkheid op ons namen, deden we wat ons verteld werd. Om erbij te horen, zoekend naar een plek of omdat het niet anders kon.

Waar het uiten van je ware ik niet mogelijk was, werd je misschien wel verteld om stiller te zijn of werd je kleiner gemaakt en mocht je niet teveel opvallen. Doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg.

 

Om te voldoen aan al die verwachtingen en uiteindelijk leren we wat normaal is en om daar na te gedragen. We leerden uiteindelijk om onze unieke kwaliteiten te verbergen, om zelf te overleven, om erbij te horen.

 

We hebben onszelf zo aangepast door mensen te gaan pleasen, dat je je ware zelf kwijt bent geraakt. Het is oké om ruimte in te nemen, om je uit te spreken, om voor jezelf op te komen en om jezelf te zijn.

 

Dit is jouw vriendelijke herinnering om je ware licht te laten schijnen en het is nooit te laat om weer contact te maken met je ware, authentieke jij!

 

Lieve groetjes, Tanja

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.