WERKWIJZE

  Je kan Coachpraktijk Tanja Kikkert contacteren via het contactformulier op de website, via email of via de telefoon. Als ik een bericht krijg via  email of via het contactformulier zal ik met jou telefonisch contact opnemen.

   

  Telefonisch contact:

  We bespreken telefonisch kort de reden van aanmelding en leg ik even kort uit hoe ik te werk ga. Als het voor beide kanten goed voelt mag jij beslissen of je een eerste ontmoetingsgesprek wilt plannen.

   

  Intake/ontmoetingsgesprek:

  Tijdens ons ontmoetingsgesprek mag ik jou ontmoeten in de praktijk. Allereerst staat natuurlijk de kennismaking en  jouw hulpvraag, problemen, wensen, verwachtingen en/of vragen die jij hebt centraal.

  Ook bespreken we hoe het coachtraject eventueel eruit kan zien, wat je nodig bent en bespreken we wat ik hierin voor jou kan betekenen. We bespreken ook onze verwachtingen uit.

   

  Coachsessie:

  We starten na ons ontmoetingsgesprek, de coachsessie. 

  Bij de eerste sessie werk ik ook verder aan het opbouwen van een vertrouwensband.

   

  Zoals ieder mens jong of oud verschilt van het andere, zo verschilt ook ieder coachingstraject weer van het andere.

  In eerste instantie ga ik er vanuit dat iedereen (jong of oud) alle antwoorden in zichzelf hebben zitten. Tijdens de sessie wordt je hier bewust van en krijg je de ruimte om zelf die antwoorden te zoeken, te vinden en te gebruiken.

  Tijdens de coaching ga ik samen met jou op zoek naar wat er nodig is om de situatie te veranderen.

   

  Een coachtraject bestaat uit gemiddeld zes sessies maar als het wenselijk is voor meer of 1 sessie dan is dat ook mogelijk.  Tijdens de sessie onderzoeken we jouw talenten, je gedachten en gevoelens. We maken verbinding met jouw hoofd en uiteindelijk maak je de weg naar jouw hart.

   

  Een sessie duurt ongeveer 60 minuten tot max 90 minuten. 

  De frequentie van afspraken kunnen verschillen en dit is in samenspraak met jou

   

  Meidencoaching:

   

  Tijdens het coachingstraject wordt jouw kind zich bewust van zijn of haar eigen kwaliteiten, talenten, gevoelens en gedachten. Je kind leert zichzelf beter begrijpen waarom het zich soms niet goed voelt en ontwikkelt vaardigheden om zijn gedrag te verbeteren, waardoor het positieve veranderingen kan aanbrengen. Ook leert zij om te gaan met de levenslessen die op haar pad komt.

   

  We gaan het bijvoorbeeld hebben over zelfbeeld, weerbaarheid, grenzen stellen, emoties, innemen van eigen ruimte en houding geven ten opzichte van anderen. 

   

  In afstemming met jullie, als ouders, en met jouw dochter bekijken we hoe het ontmoetingsgesprek en traject gaat verlopen. Dit is ook afhankelijk van de leeftijd.

  In de eerste coachsessie volgt dus eerst een kennismaking met jouw dochter. Wat is de hulpvraag van jouw dochter? Dit kan namelijk ook verschillen van de ouders. Vervolgens wordt door middel van diverse werkvormen gewerkt aan haar doelen. Hoe kan dit doel behaald worden en welke obstakels zitten nog in de weg.

   

  Bij kinderen van 9 t/m 14  jaar  volgt eerst een intake met ouders alleen zodat jouw dochter niet belast wordt met jouw zorgen als ouder. Zo voelen jullie ook de vrijheid om dingen te uiten. Daarna volgt een ontmoetingsgesprek met jouw dochter en starten we meteen met een kennismaking en coachsessie.   Uiteraard gaan we dit bespreken tijdens het ontmoetingsgesprek. Wat is wenselijk, dit gaat ook in overleg met jouw kind. Vindt ze het fijner dat jij als ouder de hele sessie erbij bent of kunnen we iets anders afspreken. Vanaf 14 jaar tot en met 16 jaar overleg ik met je dochter hoe de ouders betrokken zouden kunnen worden.

   

  Vanaf 16 jaar nodig ik de ouders en je dochter meteen uit.  Eigenlijk is vanaf deze leeftijd de ouders nog meer op een afstand en heeft het kind het juist nodig om dingen voor zichzelf te kunnen en mogen houden. In overleg met jouw dochter bespreken we wat en hoe er naar jullie, als ouder, gecommuniceerd gaat worden.

   

  Als je kind op jonge leeftijd ontdekt waar het goed in is, zal dit voor altijd helpen. Het geeft je kind zelfvertrouwen en dat is belangrijk voor zijn of haar geluk en succes.

   

  Er zijn geen lange wachttijden, wachttijd minder dan 2 weken voor coachsessie.

   

  Methodieken:

  Sommige vinden het in eerste instantie fijn om hun verhaal kwijt te kunnen aan iemand die onafhankelijk luistert en niet oordeelt.

  En sommige vinden juist heel moeilijk om over gevoelens en zorgen te praten.

   

  Praten alleen is meestal niet de oplossing. Iets doen levert vaak verrassende inzichten en resultaten op.

  In de coachpraktijk zet ik diverse methodieken in a.d.h.v. de hulpvraag of kies intuïtief een methodiek uit die aansluit bij de vraag of wens van de coachee.

   

  • Spelvormen zoals het coacheespel, kompasvinder, gevoelsverkenner, schatgravers.
  • Creatieve werkvormen: tekenen, mindmappen, schilderen.
  • Visualisaties
  • Systemisch coachen: Tijdens de sessie doen we systemische oefeningen die de coachee helpen om uit te vinden welke plek ze nu innemen en welke plek eigenlijk bij ze hoort. Ook wordt eventuele patronen, dynamieken en inzichten zichtbaar. Lees voor meer informatie: Systemisch coachen / Blog | tanjakikkert
  • Diverse coaching kaarten

   

  Voel je welkom om jouw verhaal te delen door vrijblijvend contact met mij op te nemen. Je hebt geen verwijzing voor een kindercoach nodig.

   

  Waar? 

  De coachpraktijk is gevestigd aan Breitnerhof 88, 7944 LC Meppel.