Hoe mijn dag begon!

Graag wil ik iets met je delen want vanochtend maakte ik iets mee en dat wil ik je graag vertellen. Dit soort momenten heb ik niet vaak meer maar vanochtend gebeurde het wel.

 

Ik betrapte mezelf op een negatieve mindset en dat het mij totaal niet helpend was. Mijn oude (gedachten)patronen en overlevingsmechanisme doken zo ineens weer op.

Als ik mijn werk niet had gedaan en hier niet bewust van was had ik 'geluisterd' naar mijn gedachten. Maar nu ik hier  bewust van ben, kan ik andere keuzes maken.

 

Ik neem je mee naar mijn ochtend.  

Vanmorgen werd ik werd en ik voelde meteen dat ik niet lekker in mijn eigen energie zat.

 

Ik merkte meteen dat mijn hoofd aan stond en mijn gedachten hadden 'gezellig' de nadruk op het negatieve. Gedachten zoals: ik ben niet goed genoeg, niemand zit op mij te wachten, ik heb geen zin in deze dag, ik heb geen energie voor deze dag. Ik moet het huishouden doen, ik moet ook alles doen, ik moet dit, ik moet dat... Ging lekker over mezelf klagen in mezelf (hihi herken je dat ook?) Ik hoorde laatst iemand zeggen: je miepgedachten zijn dan aan het werk. 

 

Toen was ik er nog niet helemaal bewust van dat ik zo aan het doemdenken was in mezelf. Ik ging naar beneden en zat aan mijn ontbijt. Ik voelde na deze start van de dag meteen ik kom vandaag niet 'in beweging', er komt niks uit mijn handen vandaag.  Deze gedachten had ik vroeger ook heel vaak en dan zat ik maar te kniezen tot de dag voorbij ging. Deze gedachten gaan mij vandaag niet helpen! 

 

Nu ik aan mezelf heb gewerkt herken ik dus ook mijn oude patronen en overlevingsstrategie van vroeger......lekker schuil houden in mijn huis en lekker in mijn uppie doemdenken wat mij totaaaaal niet gaat helpen. Ik was echt een expert om mezelf (onbewust) naar beneden halen maar vanochtend plopte deze sterk in mijn hoofd malen. > IK KOM VANDAAG NIET IN BEWEGING <

Toen ging er een lampje aan, hey waarom denk ik zo! Toen betrapte ik mezelf op mijn eigen oude mindset. Meteen ben ik ben mezelf klaar gaan maken en trok ik mijn schoenen aan en liep ik naar buiten. 

 

Als ik de deur achter mij dicht trek voel ik meteen een steentje in mijn schoen. Jaa hoor, ook dat weer hoor ik mezelf geïrriteerd zuchten! Maar ik voelde ook de heerlijke  koude, frisse lucht op mijn snoet. Dus ik trek mijn schoen uit, gooi het irritante steentje weg, trek mijn schoen weer aan en ik ga wandelen. Wandelen tot ik weer in mijn eigen energie zit.  

 

Ik loop door het park en langzaamaan merk ik dat ik meer de omgeving oppik. Ik zie de kleuren van de bladeren aan de boom en op straat, voel de frisse natte natuurlucht, ik zie de mensen die ik begroet, ik hoor mezelf in een bepaald ritme lopen. 

Onderweg kom ik een hond tegen die heel lief met een bal op mij af rende. Deze hond bleef voor mij heen en weer lopen. Ik vraag of ik de hond mag aaien, ja dat mag en ik aai de hond. De hond werd er nog blijer van en wat een bonk energie kwam er vanaf. Ik voelde ook dat ik langzaamaan naar mijn hart ging en ik kreeg ook een grote glimlach op mijn gezicht. Ik aai hem een tijdje en ik wandel daarna weer verder. 

 

Ik voelde dat mijn hoofd leger begon te worden en keerde stap voor stap terug naar mijn hart, naar mijn eigen energie. Ik blijf lopen en lopen tot ik voel Ja, het is oke nu, ben weer in het hier en nu. 

Ik loop naar huis, zet een kopje thee en zit nu achter de pc deze blog te schrijven.

Om jou te vertellen dat de woorden die je tegen jezelf zegt geven je gedachtes, geven je emotie. Als ik vandaag niet bewust had geluisterd naar mijn gedachten en ik had mijn gedachten geloofd dan was ik niet in beweging gekomen.

 

Hoe je tegen jezelf praat of voelt  heeft enorm veel invloed op je. Welke verhalen ben jij over jezelf gaan geloven?

 

Weet dat je het waard bent, dat je aardiger tegen jezelf mag zijn, dat jezelf liefde en aandacht mag geven. Want tenslotte is je belangrijkste relatie met jezelf. 

 

Met een open hart, 
Tanja 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.