Laatste werkdag!

Vorige week was mijn laatste week op het kinderdagverblijf waar ik heb gewerkt.  Twee maanden leefde ik er naar toe en ineens was het zover! De laatste werkdagen stonden in het teken van afronden, afscheid nemen en dankbaar zijn voor alle lessen, leermomenten en voor de verbinding.

 

Afgelopen vrijdag was dan echt mijn laatste werkdag en het ging zo snel voorbij dat ik zondag even bewust het moment heb genomen om even rustig terug te blikken en alle kaartjes en bedankjes die uitgesproken zijn even weer bewust tot mij te nemen.

 

Laatst schreef ik een post dat je soms iets doet omdat je het zo vanzelfsprekend vindt. Dat vind ik stiekem ook wel eens hoor ;) maar blijkbaar zien andere mensen dat niet als gewoon!

Want ik heb zulke lieve woorden gehoord van collega's en ouders. Dit wilde ik met jullie delen omdat het het mooiste is dat bijna iedereen hetzelfde zei, allemaal onafhankelijk van elkaar. Dan weet ik dat ik mezelf ben gebleven in het contact met iedereen en nou dat heeft mij wel enorm geraakt. 

 

Woorden zoals:

  • Je voelt de kinderen goed aan, je ziet en hoort ze. Niet alleen bij de kinderen maar ook bij de volwassenen. Dat is jouw supertalent! 
  • Ook hoorde ik dat ik een soort 'mama energie' heb.  Niet dat het mijn kinderen zijn maar wel het gevoel geef van verzorging, voeding (fysiek, emotioneel etc.), zachtheid, troost en begrip. Stiekem ook bij de volwassenen ;)
  • Gevoel van geborgenheid en veiligheid en dat ik iedereen daarin ontvang.
  • Kinderen en volwassenen mogen zichzelf zijn!
  • Natuurlijk niet vergeten de grap en de grol die we wel eens hadden met elkaar hadden.
  • Luisterend oor en de fijne gesprekken!
  • Kijken: Kijken naar het kind, ouder en naar de volwassenen. Iemand die je echt ziet.  

 

Ik heb tijdens dit werk mijn levenslessen geleerd en gezien. Ervaringen opgedaan om zo op persoonlijke wijze te leren en te groeien en daarbij heb ik mijn talenten, kwaliteiten en vaardigheden gebruikt of getraind. 

 

Natuurlijk is het afscheid nemen nooit leuk maar ik kijk er met een goed hart erop terug. Al het bovenstaande waarden van mezelf neem ik zeker ook mee in de praktijk. Weet dat je welkom bent en dat ik je zal ontvangen, zonder oordeel en dat je volledig jezelf mag zijn!

 

Ik kijk uit naar nieuwe avonturen en naar deze prachtige uitdaging. Zodat ik nog meer kan betekenen voor jong en oud. 

 

Lieve groetjes,

Tanja 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.