(Persoonlijk verhaal) Loslaten..

Deze foto maakte ik gisteren in mijn coachkamer. Helemaal zin in de workshop en ik voelde helemaal happy en mezelf. 

 

Dit gevoel heb ik niet altijd gehad de afgelopen maanden.  Ik neem je even mee op mijn reis..

 

Loslaten wat mij niet meer dient.... Ik heb ontslag genomen!

Ik voelde het al een tijdje maar mijn gedachten namen nog de beslissing om door te gaan bij mijn huidige werkgever.

Gedachten als: Ik heb het geld nodig om leuke dingen te doen en te kopen, voor de opleiding die ik wil volgen (blijkt dat de opleiding niet door gaat i.v.m. te weinig aanmeldingen).Dat was de bekende druppel die ik nodig had. Want mijn mijn intuïtie en mijn gevoel schreeuwde het al een tijdje uit…laat het los, ga stoppen, ga iets doen waar jij weer op een heel ander manier enthousiast en voldoening van krijgt en volg meer je eigen hart.  Ik heb ontslag genomen.

 

Ik heb veel geleerd als locatiemanager, namelijk ook over het reilen en zeilen van ondernemerschap, wat nu echt goed van pas komt. Echt dankbaar voor deze lessen en wat het mij heeft veel gebracht voor mijn persoonlijke ontwikkeling.

Tijdens mijn functie kwamen duidelijk een aantal kwaliteiten naar voren wat voor mij eigenlijk vanzelfsprekend was. Dat je hoort van oh je kan dit en dit maar ik voelde dat niet echt diep van binnen.Door de opleiding kindercoach ben ik achter gekomen hoe belangrijk het is om je kwaliteiten goed te weten en voornamelijk goed zelf te voelen.  Waardoor ik weet dat wat ik nu doe erg past bij mij. Als je jezelf echt goed kent ga je bepaalde keuzes maken. Keuzes die ik maken en die aansluiten bij mijn missie. Dat je in alles voelt hier, dit wil ik, hier ben ik goed in.

 

Maar het echt leiding geven aan het team voelde niet als mijn roeping, voelde niet de passie van ooh hier ga ik lekker op aan. Ik struggle enorm met mijn rol, het voelde niet als mij, terwijl ik bijvoorbeeld wel natuurlijk leiderschap heb, maar het klopte niet in deze setting.  Daarin tegen zie ik het al jaren wel terugkomen, coachen, daar gaat mijn hart van zingen. Op allerlei manieren komt dit altijd weer op mijn pad. Maar dat is toch iets anders dan leidinggeven aan een organisatie met een team. Paar maanden terug ben ik gestopt met deze functie, ook ineens was daar ook dat alles bij elkaar kwam. Daardoor ontstond er weer ruimte in mijn hoofd waardoor ik mijn coachpraktijk op kon zetten.

 

Ik ben al die tijd wel werkzaam geweest als pedagogisch medewerker. Eerst moest ik mijn functie als locatiemanager loslaten om mijn eigen ondernemerschap op te zetten. Ik moest er eerst wel van loskomen en uit mijn reddersrol stappen, om niet beschikbaar te zijn en voornamelijk leren om mijn eigen ruimte te pakken! Ik herkende een aantal patronen die ik vroeger heb ontwikkeld. Het was ook tijd om dat los te laten.

 

Maar al gauw kwam ik na een werkdag helemaal overprikkeld en moe naar een dag werken weer thuis. Het is echt fijn om met kinderen te werken maar dit is niet meer de juiste setting voor mij. Elke keer maakte ik mezelf wijs. Morgen ga ik het anders doen, ik heb dit nodig voor….. Terwijl mijn gevoel het allang wist, lieten wederom mijn gedachten mij weer twijfelen, was het ineens daar de dag dat het genoeg was. De dag dat het ineens samenviel, mijn gevoelens en gedachten. Ik wist het meteen. Het is tijd om ontslag te nemen. Het was voor mij genoeg. Het was net voor mijn vakantie. Waarschijnlijk dat mijn vakantie ook zo vrij en bevrijdend voelde. Heerlijk gevoel.

Ik mag nog een maandje werken maar met een goed hart kijk ik nu er al positief op terug. Vertrouwen en complimenten van ouders. Mooie en waardevolle gesprekken met collega's. De steun en vooral dat ik mezelf kan en mag zijn. 

Het is tijd om weer mijn eigen hart te gaan volgen. Ik merk meteen verschil, het bruist, het stroomt weer, super enthousiast. Ik ben ook ontzettend benieuwd wat het mij nog meer gaat brengen. Wie weet wat er allemaal op mijn pad mag komen.

 

Wat mag jij loslaten, wat jouw niet meer dient? 

 

Plaats een reactie hieronder of stuur een email naar info@tanjakikkert.nl

Ik ben erg benieuwd naar jouw verhaal. 

 

Lieve groetjes,

Tanja

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.