Familieopstellingen

Gisteren was ik in Ermelo en op deze dag stond familieopstellingen centraal.

 

Het was weer een magische dag om met elkaar te verbinden, met mezelf en met mijn familie. Waar ik mocht ervaren, representant mocht zijn en met een bak nieuwe kennis en inzichten naar huis ben gegaan.

Familieopstellingen is een bijzondere en prachtige manier om te kijken naar jouw patronen, vraagstukken, blokkades en verhalen die in jezelf leven en die hun oorsprong in jouw familiesysteem hebben.

De familieopstellingen hebben mij heel veel inzicht gegeven in mijn patronen, overtuigingen en oordelen. Hoe ik het als kind heb ervaren en door de jaren heen mijn eigen verhaal ben gaan maken. Door de opstellingen heb ik inzicht gekregen in mijn eigen gedrag, oordelen, pijn en mijn overlevingsmechanisme. Maar ook om met zachte ogen te kijken en verbinding te maken met mijn ouders en familiesysteem. Het werkt voor mij heel helend en heeft heel veel rust gebracht.

Systemisch werk blijft mij dan ook erg fascineren maar ook omdat ik heb ervaren wat voor invloed het heeft op iemand. Daarom kijk ik heel erg naar uit om in september te starten met de training systematisch coachen om straks ouders en kind(eren) hierin te coachen.

 

Lieve groetjes,

Tanja 

 

P.S. De baby op de foto, dat ben ik. Omdat je vanaf kleins af aan opgroeit in een familie(systeem). Elk familie is weer anders, heeft zijn dynamieken en patronen. Zelfs de broers en zussen kunnen het anders ervaren. Het ligt aan de tijd, wat er op dat moment speelde in het leven van je familie/ouders en de familiegeschiedenis speelt mee etc.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.