Veerkacht

Kinderen, maar ook volwassenen, hebben veerkracht en (zelf)vertrouwen nodig om zich gelukkig te voelen.

Veerkracht helpt je omgaan met tegenslagen en levenslessen die we tegenkomen in het leven. Een veerkrachtig mens (jong of oud) heeft dit geleerd te zien als een uitdaging. Wat het leven ons brengt, daar hebben wij geen invloed op. We hebben wel invloed op hoe we omgaan met tegenslagen.

Veerkracht helpt ons te herstellen van verliezen en trauma's maar veerkracht bevordert ook ons gevoel van welzijn, gevoel van geluk en liefde.

Als we bewust zijn van ons zelf, van onze kwaliteiten en talenten kunnen we deze inzetten om met de levenslessen die op je pad komen om te gaan.

 

Ook ik heb mijn tegenslagen gehad door verlies, rouw en levenslessen die ik heb gehad. Accepteren dat de situatie zo is en te kijken wat mij daarbij kan helpen zoals support van de omgeving en om te gaan waar ik wel invloed heb. Wat heb ik nodig? Wat zijn mijn grenzen in deze situatie, hoe voel ik mij en hoe gedraag ik ernaar. Welk probleem is nu belangrijk? 

Mijn grootste les hierin was ook grenzen stellen. Ik ging zo in op de situatie, gevoelens en in de rollercoaster op dat moment, dat ik mezelf helemaal vergat. Ik heb mijn eigen ruimte daarin moeten pakken door grenzen te stellen. Ben ik moe, dan ging ik naar huis zodat ik de volgende dag meer energie had. Maar ook even ontspanning tussen door want de boog kan niet altijd gespannen zijn. 


Soms hebben mensen hier een beetje hulp bij nodig. Wil jij meer informatie over wat ik voor jouw kind of voor jou kan betekenen?

 

Vraag een vrijblijvend telefonisch gesprek aan. Zie informatie bij contact. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.