Wereld van de edelstenen

Maandagavond deelde ik op instagram een foto en daar kreeg ik leuke reacties op het gezellige tafereel wat op de tafel staat in de coachkamer.

Ik neem je even een stukje mee in de wereld van de edelstenen.

Als kind vond ik het super leuk om schatten te zoeken zoals veren, takken, schelpen en stenen. Vooral ging ik op zoek naar bijzondere en speciale stenen. Soms hoefde je niet te zoeken en zag je het ineens daar liggen op de grond. Dat was natuurlijk helemaal fantastisch.

Daarna kreeg ik een soort maandelijks abonnement dat je via de post stenen en informatie over de steen kreeg. Dat waren dus edelstenen, ik vond het geweldig. Ik had een speciale doos en daar konden de stenen erin. Helaas heb ik het niet meer maar kan de herinnering nog wel deugen. Ik weet nog dat de paarse steen (amethist) mij toen het meeste aantrok.

Dan word je ouder en dan is het niet meer 'stoer' en je krijgt andere interesses.

Afgelopen jaar kwam ik via de opleiding weer opnieuw in aanraking met edelstenen. Daar werd ik ook aangetrokken door de amethist. Zo ben ik langzaam aan weer een verzameling aan het opbouwen. Het staat mooi maar ik word er ook blij van. Net als vroeger, toen ik op zoek ging naar stenen. Zo voelt dat nu ook een beetje.

Kinderen kijken ook altijd even wat er ligt. Het heeft onwijs aantrekkingskracht op ze. Leuk om te zien wat voor effect het op kinderen heeft. Daarom heb ik ook verschillende hoekjes in huis.
Ik weet niet alle betekenissen van elke steen. Gelukkig heb ik daar een boek van om het op te zoeken, wat elk steen heeft een bepaalde betekenis. Wat heeft het jou te vertellen? Het kan voor je dienen, wat je nodig hebt of waar je naar verlangt.

Leuke doetip voor kinderen maar ook als je het interessant vindt. De oude aarde in Giethoorn.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.