Kindercoaching t/m 18 jaar 

Je wilt graag je kind vrolijk en onbezorgd zien. Soms loopt het gewoon even anders. Je kind zit niet lekker in zijn/haar vel of heeft moeite om met bepaalde situaties om te gaan. Of merk je als ouder dat je zoon of dochter veel piekert, (faal)angstig is, moeite heeft met het uiten van emoties of bijvoorbeeld last heeft van eigen onzekerheid.  

 

Bij coachpraktijk Tanja Kikkert zijn jullie van harte welkom.  Mag ieder kind en ouder gehoord, gezien worden en er zijn! 

Met als doel dat de kinderen weer lekker in hun vel zitten en in hun kracht komen te staan. Kinderen krijgen daardoor meer inzicht en zelfvertrouwen. Werken we aan veerkracht en staan je  positiever in het leven. 

Samen met het kind ga ik ontdekken welke kwaliteiten en talenten ze hebben. Ontdekt jouw kind hoe hij/zij deze kwaliteiten in kan zetten om beter om te gaan met zijn/haar situatie, probleem of wens. 

 

Voor kinderen die bijvoorbeeld moeilijke omstandigheden ervaren in een van de onderstaande situatie:
- vergroten van zelfvertrouwen

- eenzaamheid
- contacten met anderen
- gevoelens leren uiten
- zelfbeeld versterken
- omgaan met faalangst
- teveel negatief denken/piekeren

- wat te doen bij een vol hoofd
- moeilijk kunnen ontspannen

 

Voor veel kinderen is het moeilijk om over hun gevoelens of zorgen te praten. Spelen gaat hen vaak gemakkelijker af dan praten.

 

De praktijk biedt ruimte aan spel, creatieve en expressiematerialen.  Door gebruik van deze materialen gaat je kind beeldenderwijs op verkenning naar haar/zijn gevoelens en gedachten in een bepaalde situatie. We geven taal aan die beelden zodat het voor jouw kind beter te begrijpen is. 

 

Hiernaast is het ook mogelijk om lekker naar buiten. Samen met je kind bekijk ik welke vorm het beste bij hem of haar pas en waar jouw kind zich comfortabel bij voelt. 

Ouders:

Zie je dat je kind niet lekker in zijn vel zit en weet je niet waardoor? Maak je je zorgen? 

Voor bovenstaande en andere hulpvragen kan je bij mij terecht.

 

Ik help jouw kind om de oplossing binnen zichzelf te vinden.  Naast het individueel begeleiden van kinderen kan zijn dat ik ouders ook mee neem in het coachtraject.

 

Wil je een afspraak maken of wens je meer informatie? Neem gerust contact met mij op dan kijken we samen of ik iets voor jullie kan betekenen.

 

Jullie zijn zo welkom!!

Werkwijze

Eerst volgt een vrijblijvende telefonisch gesprek waarin de hulpvraag, zorgen of jullie wens worden uitgesproken.  Mocht het goed voelen maken we een afspraak voor een ontmoetingsgesprek. 

 

Tijdens de ontmoetingsgesprek (alleen ouders zijn hierbij aanwezig) kijken we verder hoe het traject er uit ziet en zullen we de hulpvraag verder verhelderen. Ook staat het kennismaken met ouders, met jullie dus, centraal tijdens de intake. Daarna volgen de coachsessie met je kind.

De eerste keer een nieuwe ruimte bezoeken en ook nog eens een onbekende ontmoeten, kan best spannend zijn voor jouw en voor je kind. Voor jouw kind is het fijn dat je kind weet dat je er bij blijft. 

 

Na een aantal sessies is het waardevol om met elkaar in gesprek te gaan om te kijken of jij

als ouder veranderingen heeft opgemerkt in het gedrag van jouw kind. 

We blikken terug op de vorige sessies en bespreken wat uw kind op dit moment nodig heeft. Zit je kind beter in zijn/haar vel? 

 

Mocht het coachingstraject voorbij zijn sluiten we het traject af,  blikken we in de laatste coachsessie terug op de ontdek,- leer,- en groeimomenten die je hebt ervaren.