De kracht van water

De kracht van water.

Momenteel zitten we in een gebied met heel veel water. Prachtige meren langs bosranden. Natuurlijk kunnen wij het niet laten om toch even te kijken en naar het water toe te lopen.

Water heeft een ontzettende aantrekkingskracht of het nu in, op of er naast is, het geeft meteen rust en ontspanning. Het werkt ontprikkelend en je zintuigen worden meteen bewuster. Je ziet de kleuren van het water, je hoort het water stromen of golven, je voelt het zand en ruikt de wilde bloemen langs de oever of de zeelucht.

Het lijkt eindeloos een groot wateroppervlak.

Ik kom meer in mijn lijf en mijn hoofd voelt rustiger en ik hoef even helemaal niks. Lekker in het moment zijn en genieten van de omgeving.

Voor kinderen heeft spelen met water ook een rustgevend effect. Emmertjes, pannetjes, bak met water en zand. Het prikkelt de zintuigen door te voelen, ruiken en te kijken. Water en zand nodigt je kind uit om te verkennen, ontdekken, onderzoeken, bedenken en vooral plezier hebben.


Thuis heb ik geen groot meer :) maar omdat water mij erg helpt om te ontprikkelen als ik overprikkelt ben helpt het mij of om even te douchen, koud water over mijn handen laten stromen, water te drinken. Wandelen in het park, langs het water.

hier om een tekst te typen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.